Print

Bariere si oportunitati in formarea profesionala a persoanelor cu dizabilitati

Marti, 9 octombrie 2012, intre orele 12.30-15.30, Suciu Florin directorul executiv al firmei noastre Eco Scor SRL (selectare, colectare, reciclare) a participat in calitate de invitat la un focus grup cu tema "Bariere si oportunitati in formarea profesionala a persoanelor cu dizabilitati", organizat de Asociatia Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS Bucuresti. Activitatea s-a desfasurat la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau, Centrul de servicii sociale "Ghiocelul", Aleea Ghioceilor, nr. 4, Bacau.

 

Firma noastra a fost invitata la acest focus grup pentru a-si exprima parerile referitoare la posibilitatile tinerilor cu dizabilitati de a se angaja deoarece a angajat pana in prezent sase astfel tineri.

La intalnire au participat in jur de 30 de persoane: doctori, specialisti in domeniu protectiei copilului, kineto-terapeuti, precum si 3 reprezentanti a trei firme care angajeaza astfel de tineri.

Ideologia firmei noastre nu este una axata exclusiv pe profit. Constienti fiind ca profitul il scotem din comunitate ni se pare logic si de bun simt ca o anumita parte din acesta sa se intoarca tot in comunitate, adica la oamenii care ne ajuta sa facem acest profit. Angajand tineri cu diferite probleme sociale, fizice sau mentale, participand la diferite activitati de interes comunitar (igienizari, etc.), realizand o bliblioteca pentru comunitate, punand la dispozitie masinile proprii in activitati pentru protectia animalelor, facand toate acestea si fiind deschisi la orice alte propuneri care sa duca la imbunatatirea calitatii vietii tuturor fiintelor incercam sa aducem in lumina nu o noua conceptie asupra distributiei resurselor ci sa promovam ceea ce ne-au spus de-a lungul timpului toti Maestrii: oricat ai strange, pastreaza strictul necesar pentru tine si cu restul ajuta la eradicarea saraciei, la crearea de sanse pentru fiecare, la netezirea discrepantelor financiare.

focus-grup